Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

...άρθρο από τοπικό blog

Αγαπητοί εν Σέρβια φίλοι,

εμείς οι "Αθηναίοι", οι άνθρωποι που η κατάσταση μας έφερε να μην μένουμε στο τόπο που αγαπήσαμε, αλλά να τον επισκεπτόμαστε σε τακτά ή και λιγότερο τακτά χρονικά διαστήματα, έχουμε ένα σοβαρό
πλεονέκτημα. Ζούμε και βιώνουμε κάποια πράγματα από απόσταση και αυτό μας κάνει πιο αντικειμενικούς κριτές των καταστάσεων και των πραγμάτων που εσείς εκεί βιώνετε.
Θα ήθελα λοιπόν, να καταθέσω κι εγώ ότι τα σχόλια που διαβάζω με αφορμή τη κατάθεση υποψηφιότητας του Παπαδόπουλου, παραμένουν κενά περιεχομένου χωρίς σχεδόν κανένα από αυτά να μπαίνει στη ουσία της πολιτικής σκέψης που θα έπρεπε μέσω του συγκεκριμένου blog να αρθρώνεται.
Εμείς, λοιπόν, βλέπουμε έναν τόπο που κάθε φορά που ερχόμαστε είναι όλο και πιο ρημαγμένος. Βλέπουμε τα νεότερα από εμάς παιδιά, να αφήνουν τα χωριά τους και να ρίχνουν κυριολεκτικά μαύρη πέτρα πίσω τους, σαν να τους κράταγε η Σερβιώτικη γη φυλακισμένους τόσα χρόνια. Βλέπουμε τα χωριά να ερημώνουν. Βλέπουμε το Μέσο Όρο ηλικίας να ανεβαίνει κάτι που με μαθηματική ακριβεία οδηγεί στην περαιτέρω ερήμωση της περιοχής μας.
Ειλικρινά δεν ξέρω αν η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει λύσεις για τα τόσο σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το τόπο μας.
Είμαι όμως πεπεισμένος ότι άνθρωποι που έχουν βαθιά γνώση των συγεριμένων προβλημάτων, που έχουν κατανοήσει τη σοβαρότητα τους, που έχουν παρελθόν στο τόπο αυτό, παρόν με τη συνεχή παρουσία τους στο δημόσιο βίο της περιοχής και μέλλον καθώς εδώ ζουν και αποφάσισαν να συνεχίσουν να ζουν τα ίδια τα παιδιά τους, θα έχουν και πειστικές απαντήσεις για όλα όσα προανέφερα. Εκεί τη θέλω εγώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με όραμα, σχέδιο και προτάσεις για τα ουσιαστικά προβλήματα της περιοχής. Με ειδικό βάρος και πυγμή να διεκδικούν τα δικαιώματα του Δήμου μας, χωρίς να κοιτούν να "ξεχρεώσουν" γραμμάτια χρίσματος και Κομματικής Ευσυνειδησίας.
Γι αυτούς τους λόγους θα έρθω στα Σέρβια στις αρχές του Νοέμβρη να καταθέσω τη στήριξη μου σε μια υποψηφιότητα που μόλις διάβασα την ανακοίνωσή της γέννησε την Ελπίδα μέσα μου για ένα καλύτερο μέλλον για τη Πατρίδα που όλοι αγαπάμε.
Γιώργο προχώρα, είμαστε μαζί σου.
Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.